Sosialt ansvar

Vivikes som er en del av Varner-Gruppen er bevisst sitt samfunnsansvar. Konsernets mål er å kombinere sunn forretningsdrift med etisk atferd. Selskapet arbeider derfor aktivt med spørsmål vedrørende etikk, miljø og sosialt ansvar, både internt og eksternt. Varner-Gruppen eier ingen fabrikker selv, men kjøper varer fra ca. 200 leverandører, hovedsakelig i Asia og Tyrkia. Det er viktig at klærne produseres på en etisk forsvarlig måte, derfor kontrollerers og følges produsenten opp kontinuerlig. Varner-Gruppen er medlem av Initiativ for Etisk Handel.

 

Etiske retningslinjer

Varner-Gruppens etiske retningslinjer er felles for alle kjedene. Disse er utviklet i samarbeid med Initiativ for Etisk Handel (IEH), og er basert på internasjonale konvensjoner.

 

Merino

For høstens lekre gensere og jakker i strikk har vi valgt å bruke den fantastiske merinoullen.

Merinoullen er et naturlig materiale som kommer fra merinosauen. Den er spesielt lett og samtidig varm, med en myk, eksklusiv overflate. Vaskes i maskin på ullprogram.

 

God behandling av dyr er viktig for oss når vi velger leverandører av dyrefibre. Alle leverandører som er brukt i produksjonen har forpliktet seg til å etterleve strenge krav når det gjelder dyrevelferd. Ullen i Vivikes kolleksjon er produsert i Sør-Afrika, et område hvor man ikke praktiser mulesing.

For spørsmål send oss en mail på vivikes@vivikes.no.

 

Miljøansvar

Miljøhensyn er en viktig del av Varner-Gruppens samfunnsansvar og konsernet har som mål om å være en ansvarlig og miljøbevisst aktør på det norske og internasjonale markedet.

 

For spørsmål til CSR-avd: csr@varner.no

If you want to read this in english, please visit: http://www.varner.no/en